Boek: Verkoopkunst

by Rikkert Walbeek on 21 January, 2009

Wim Aalbers heeft eind vorig jaar zijn boek ‘Verkoopkunst’ uitgebracht. Een boek dat naar eigen zegge geen leerboek is maar een inspiratieboek. Het is een verzameling op zichzelf staande hoofdstukken over sales.

De ondertitel is ‘Het afwijkend gedrag van professionals’. En daar gaat het boek ook over. Telkens wordt aangegeven hoe topverkopers acteren aangaande het betreffende onderwerp van het hoofdstuk.

Verwacht in dit boek geen hele nieuwe dingen te lezen. Eigenlijk ben ik niets tegengekomen dat ik al niet al eens eerder ergens had gelezen. Hoewel! Dit is wel het eerste boek dat Sales 2.0 begrijpt. Het wordt niet zo letterlijk genoemd.

In het hoofdstuk ‘Word prooi’ geeft de auteur aan dat de conventionele manier van leads genereren aan het veranderen is. Dat Internet een steeds belangrijkere plaats in aan het nemen is in het sales proces. En dat als je dat mechanisme snapt je gaat zorgen dat potentiële klanten jou of je bedrijf gaan vinden in plaats dat je naar hen op zoek gaat. En dat is een van de essenties van Sales 2.0!

Verder heel veel herkenbaarheid voor de (ervaren) verkopers. Wel allemaal raak en to-the-point. De hoofdstukken zijn erg leesbaar opgeschreven. Verkopers zullen vaak zichzelf herkennen in de verhalen.

Dus het is inderdaad zeker geen leerboek. Wel een boek dat verkopers doet glimlachen over het feest der herkenning.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: