Boek: Visual Notes

by Rikkert Walbeek on 5 December, 2012

SalesBoek: Visual Notes - Kim RaversKim Ravers schreef, of beter gezegd, tekende het boek Visual notes. Een boek dat handelt over slimmer communiceren met beelden. Onder het motto een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Als sales denken en praten wij vaak en graag in ‘plaatjes‘. Sales zijn ook meer dan gemiddeld visueel ingesteld. Zelf maak ik ook graag gebruik van plaatjes, tekeningen en beeldende beschrijvingen. Kortom, een boek dat ik erg graag wilde gaan lezen, oh nee bekijken!

Kim zet haar boodschap kracht bij doordat het boek eigenlijk een grote tekening is. Hier en daar voorzien van tekst. Hiermee laat ze zien dat ze waarmaakt wat ze schrijft. Bovendien zorgt het ervoor dat het boek prettig en snel leest en de boodschap goed blijft hangen.

Het boek leert je wat tekentechnieken. Bijvoorbeeld met betrekking tot het gebruik van grootte, licht, kleur vorm en ruimte. Maar ook wanneer je plaatjes wel en niet kunt inzetten. Of hoe je met  context omgaat in een tekening.

Hoe vaak gebruiken we als verkopers geen plaatjes tijdens presentaties? Maar ook bij de klant aan tafel kan het soms helpen om ‘even iets uit te tekenen’. Een snelle schets kan soms een heel verhelderend inzicht geven.

Dit boek stimuleert je bovendien om in beelden te gaan denken. Voordeel voor sales is dat zelfs als je even niet kunt tekenen je het dan misschien beeldend kunt omschrijven wat je verhaal letterlijk veel meer kleur geeft waardoor het beter beklijft.

Kortom, wat een leuk maar vooral een nuttig boek dat eigenlijk elke verkoper zou moeten gaan bekijken!

 

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: