Borrel

by Rikkert Walbeek on 20 October, 2008

Onlangs was ik op een bijeenkomst die werd afgesloten met een typische ‘netwerkborrel’. Zo’n typische borrel waar je nauwelijks aan je borrel toekomt omdat er telkens iemand een kaartje van je wil…

Op een bepaald moment raak ik aan de praat met een consultant die me zegt dat dit soort bijeenkomsten voor mij als sales toch wel heel erg mooi zijn. Kan ik lekker de hele avond prospecteren. Althans dat was zijn
gedachte.
Als verkoper zou ik daar toch rond lopen om zoveel mogelijk nieuwe klanten op te tekenen. Toch? Ik had niet het idee dat ik die indruk zou hebben gegeven. Ik hing tenslotte een beetje tegen de bar.

Maar toch, het zette me wel aan het denken. ‘Men’ denkt blijkbaar dat wij verkopers op een borrel alleen maar aan het ‘verkopen’ zijn. Is dat erg?

Dat weet ik eigenlijk niet. Ik meen in ieder geval dat het niet effectief is en dat netwerken en verkopen niet hetzelfde is.

Ook kan ik helaas alleen maar onderschrijven dat veel verkopers op dergelijke borrels inderdaad alleen maar aan het ‘verkopen’ zijn. Hoewel het niet alleen de verkopers zijn die zich daar ‘schuldig’ aan maken.

Afijn, midden in het gesprek dat ik met die consultant had worden we ‘ruw’ onderbroken door een wel erg fanatieke netwerker. Ruw, in de zin dat hij plots tegen ons begon te praten zonder daar even een geschikt moment voor te kiezen. Nee, gewoon midden in mijn zin z’n eigen verhaal beginnen.

Hij wilde zich graag even voorstellen. Drukte me direct z’n kaartje in de hand om te vervolgen met een heel verhaal over wat hij wel niet allemaal deed.

Toen vroeg hij mij ook om mijn kaartje. Vervolgens werd hij boos dat ik dat niet wilde geven. Ik vroeg hem wat hij dan van plan was met mijn kaartje. Dan kon hij me nog eens bellen. “En dat is nu precies waar ik geen zin in heb”, zei ik hem.

Maar het meest blij werd ik wel van het feit dat hij geen verkoper was. Met mijn gesprekspartner de consultant hebben we vervolgens hard gelachen en  de conclusie getrokken dat het blijkbaar niet alleen verkopers zijn die willen scoren op een borrel.

Daphne Medik October 28, 2008 at 15:00

Jouw ervaring illustreert op heldere wijze hoe ‘netwerkers’ aan hun slechte naam komen… De persoon die je beschrijft, was inderdaad geen verkoper, maar zeker ook geen netwerker! Effectieve netwerkers weten dat netwerken draait om het opbouwen (en onderhouden, en benutten) van relaties. De persoon uit jouw voorbeeld zal hier vrees ik niet in slagen.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: