Cold Calling, gewoon doen

by Rikkert Walbeek on 3 April, 2006

Vandaag heb ik er een echte cold calling dag op zitten. Vaak vertel ik verkopers dat cold calling er gewoon bij hoort. Dat het onderdeel is van het verkoopvak. Maar ik betrapte mezelf erop dat ik het de laatste tijd niet zo heel veel heb gedaan. Dus vandaag de hele dag alleen maar cold calls gedaan. Ok, ik moet bekennen dat ik niet om 9:00 ben gestart, 11:00 leek me beter. Plankenkoorts?

En ik moet zeggen dat het weer een hele leuke dag is geworden. Niet alleen een aantal nieuwe prospects erbij maar nog veel meer leuke gesprekken. Natuurlijk zaten er ook een aantal mindere gesprekken tussen. Maar toch, ook al wilde niet iedereen een afspraak maken, ik heb toch merendeels leuke gesprekken gevoerd.

Uiteraard had ik al een lijstje klaar liggen met bedrijven die ik graag wilde benaderen. Vervolgens hun website bekeken en alle relevante informatie bij elkaar gezocht. Zelf houd ik niet zo van een belscrip dus toe ik eenmaal wist wat ik wilde weten direct gebeld en gevraagd naar wie ik moet hebben om over sales outsourcing te praten. Vaak even uitleggen wat ik precies wil maar uiteindelijk kwam ik meestal bij de juiste persoon terecht. En anders had ik in ieder geval een naam. Allemaal mensen die ik dus morgen en de komende dagen nog kan bellen.

Het merendeel van de gesprekken verliep gelukkig voorspoedig. Ik heb weer een hoop marktinformatie verzameld. En natuurlijk een aantal nieuwe afspraken. Met andere woorden: niet alleen maar vertellen dat cold calling belangrijk is, nee het ook gewoon zelf doen!

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: