Confronterend

by Rikkert Walbeek on 22 October, 2012

Confronterend, hoe ziet sales zichzelf?Tijdens een sessie die ik deed met een groep sales stelde ik de vraag aan hen om de positieve aspecten van het salesvak op te sommen. Na lang nadenken kwamen ze met een paar punten. Toen ik vroeg om vervolgens de negatieve punten op te sommen hadden ze geen enkele moeite.

Ze bleven negatieve aspecten noemen van hun eigen vak. Zonder enige moeite konden ze het ene na het andere negatieve aspect van het verkoopvak benoemen. Op een bepaald moment heb ik er zelf maar een einde aan gemaakt anders waren ze nu nog bezig.

Dat de ‘buitenwereld’ ons vak niet altijd even positief benaderd is alom bekend. Maar blijkbaar hebben wij zelf ook niet zo een hoge dunk van onszelf.

Hoe komt dat toch? Is het gewoon een menselijke eigenschap om meer nadruk te leggen op negatieve dan op positieve punten? Is het gewoon het stigma van het sales vak? Zijn verkopers doorgaans negatief ingesteld?

Of is het zo dat, als we heel eerlijk zijn, wij onszelf wel een beetje herkennen in het negatieve beeld dat men van ons vak heeft?

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: