Connectie

by Rikkert Walbeek on 3 December, 2015

ConnectieTijdens onze sales recruitment activiteiten spreek ik vaak met sales mensen aan de telefoon. Als iemand een interessant profiel heeft dan leg ik graag een connectie op LinkedIN. Simpelweg om iemand te kunnen volgen en contact te houden voor eventuele toekomstige opportunities.

Nogal eens gebeurt het dat een verkoper dat niet wil, wat ik dan uiteraard respecteer. Als ik dan vraag waarom niet dan is het antwoord steevast dat ze liever niet hebben dat hun werkgever kan zien dat ze contact hebben met een recruiter.

Ik snap dat niet zo goed. Elke werkgever weet toch dat salesmensen geregeld worden gebeld door recruiters? Dat is toch geen geheim?

Ook als verkoper zou je jezelf daar toch geen zorgen over moeten maken. Mocht je werkgever al zien dat je een connectie hebt gelegd met een recruiter dan zegt dat toch nog helemaal niets. Het is wat anders als je zelf heel actief op zoek bent en in een korte tijd met veel verschillende recruiters praat. Dan wil je misschien (nog) niet dat je werkgever op de hoogte is van je plannen.

Misschien is het zelfs wel goed als je werkgever ziet dat recruiters jou blijkbaar weten te vinden. Dat houdt ze in ieder geval scherp! Als je een goede werkrelatie hebt dan kan die toch nooit worden verstoord doordat iemand eens contact heeft met een recruiter.

Werkgevers zouden zich pas zorgen moeten maken als hun mensen nooit worden benaderd!

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: