Contourium 2008

by Rikkert Walbeek on 24 April, 2008

Gisteren was ik aanwezig bij al weer het vierde Contourium. Dit jaar was de ondertitel “Focus op planeet SALES”. Een uitdagende titel.

Het Contourium, georganiseerd door Herman Meijer, is een jaarlijks evenement voor professionals die met commercie bezig zijn. Zodoende zie je er veel sales, commercieel managers en ook veel ondernemers. Een mooi gemêleerd publiek.

Ondanks dat netwerken hoog in het vaandel staat bij de organisatie en dit ook veelvuldig wordt gepromoot, is het geen evenement waar je constant wordt ‘lastig gevallen’ door mensen die je iets proberen te ‘verkopen’. Het is voornamelijk een evenement waar je veel inspirerende mensen ontmoet en aanstekelijke gesprekken voert.

Het is ook 1 van de weinige evenementen waar ik enthousiast wordt over de presentaties. Zo liet Yuri van der Sluis zien hoe je een presentatie doorspekt met enthousiasme. Geweldig om hem te zien genieten op het podium. Yuri vertelde over de ‘sweetspot’ in sales.

Peter Ketel wist de zaal te boeien met een verhaal over een beer. Deze beer gebruikte hij als metafoor voor het begrip authenticiteit. Een mooi verhaal, eerlijk, vermakelijk maar wel to-the-point.

Herman Meijer zelf gaf een overzicht van de ontwikkeling van sales door de jaren heen. En gaf aan dat sales de komende decennia zal blijven veranderen. Onder het mom van veel wisselende contacten moeten we in de sales ‘veilig gaan vrijen’, volgens Herman.

En natuurlijk was David Bloch weer van de partij. Dit maal als dagvoorzitter, op zijn geheel eigen wijze natuurlijk. En natuurlijk kon David het niet laten de zaal zo nu en dan te prikkelen met wijze lessen.

Zo vroeg David waarom we op een evenement onze badge altijd links dragen? Terwijl bij het voorstelen we elkaar veelal de rechterhand toesteken. Is het dan niet praktischer de badge ook rechts te dragen, zo vroeg David. Een ‘kleine’ simpele tip, maar wel erg effectief!

Al met al weer een bijzonder leuke middag.

Dennis Wijnberg (JR Online) April 24, 2008 at 9:42

Waarom we de badge links dragen? Omdat daar een zakje zit om hem op te klikken!

Waarom dragen we een horloge links terwijl de meerderheid rechts is?

Rikkert Walbeek April 24, 2008 at 9:59

Probeer het maar eens uit Dennis. Links zit weliswaar een zakje. Aan beide kanten zitten revers. Daar kun je veelal je badge prima aan bevestigen.

Als je je rechterhand uitsteekt bij het kennismaken dan is het voor je gesprekspartner veel makkelijker om langs jouw arm je badge te bekijken. Anders moeten we ons in vreemde bochten wringen om de badge op de andere zijde te bekijken tijdens het handen schudden.

Overigens droeg ik m’n badge ook altijd aan de linkerkant. Maar ik vond de tip erg handig, het werkte.

Horloges links terwijl we rechts zijn. Ik denk dat we dat doen omdat je (als je rechts bent) je rechterhand gebruikt voor de meeste handelingen. Als je dan tijdens zo’n handeling wil weten hoe laat het is dan is het makkelijker als je daarvoor je ‘vrije’ hand kunt gebruiken.

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: