Creatief met sales recruitment

by Rikkert Walbeek on 12 March, 2010

La Red is de grootste netwerk organisatie van Nederland en momenteel op zoek naar een salesmanager. Via verschillende kanten werd ik geattendeerd op de selectie procedure die La Red daarvoor heeft opgezet. Een sprankelend voorbeeld van hoe jezelf als organisatie te onderscheiden.

Toen ik het profiel begon te lezen was er niet echt iets dat me opviel. Dat kwam pas aan het eind van de functie omschrijving.

Het laatste stuk begint namelijk als volgt: “Offertes schrijven is een wezenlijk onderdeel van je functie, daarom vragen we je om jezelf aan te bieden via een offerteproces”. Voor de kandidaten die worden geselecteerd volgt er dan een bijeenkomst alwaar de offerte wordt gepresenteerd.

Dat is nog eens creatief met zaken omgaan. Tevens wordt hiermee een beroep gedaan op relevante capaciteiten en creativiteit. Daarnaast ‘trekt’ deze aanpak een type sales dat gemiddeld beter zal passen bij La Red.

Op alle vlakken winst dus. Ook toont het aan dat door zaken creatief aan te pakken je kunt zorgen dat je zo extra aandacht creëert! En wat hebben ze helemaal gedaan. Iets heel leuks, maar ze hebben niet het hele proces om gegooid.

Het feit dat ik vanuit verschillende kanalen hierop ben geattendeerd geeft ook dan dat een ietwat afwijkende, maar wel leuke, aanpak kan zorgen voor extra attentie en daarmee een groter bereik!

Miriam Notten March 12, 2010 at 14:02

Leuk Rikkert, dat je hierover schrijft. Deze aanpak komt ook weer doordat we via ons netwerk 🙂 de goede mensen weten te vinden. Helma van den Berg (vriendin van mij) heeft deze innovatieve werving met ons bedacht. Fijn hè. Ze is natuurlijk niet voor niets strategisch sales manager bij Tempo-Team Employability 🙂

Rikkert Walbeek March 12, 2010 at 14:06

Dank je wel voor je aanvulling Miriam.

Dan verdient Tempo-Team Employability natuurlijk ook credits voor deze creatieve insteek!

groet, Rikkert

Arno Diepeveen March 16, 2010 at 7:32

Waarom noemen ze een Verkoper Sales Manager?

Bas van de Haterd March 17, 2010 at 8:47

Concept is erg leuk, ook erg ‘merkwaardig’ (dat mag je zo dubbel zinnig uitleggen als de bedoeling is). Goed gedaan.

Wel Jammer alleen dat de rest van de vacature tekst zo matig opgesteld is. Ik vraag me af hoeveel mensen daadwerkelijk tot de onderkant komen van de tekst. Het is wel een hele erge ‘wij wij wij’ vacature zogezegd.

En ben het eens met Arno, bijzonder veel functie-inflatie in de titel.

SalesProfs March 18, 2010 at 0:22

Prima zaak en mooi proces. had het zelf moeten bedenken. Hulde aan de vriendin bij Tempo-Team !

Comments on this entry are closed.

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: