Exposant vs beursbezoeker

by Rikkert Walbeek on 23 October, 2007

Op Adfoblog staat een mooi artikel van Jeroen Mirck. In dit artikel haalt Jeroen onderzoek aan dat is uitgevoerd onder beursbezoekers en exposanten.

Belangrijkste uitkomsten zijn dat 73% van de beursbezoekers geïnteresseerd zijn in de nieuwste ontwikkelingen terwijl slechts 1/3 van de exposanten daar aandacht aan besteedt.
84% van de exposanten heeft als doel om nieuwe contacten te leggen terwijl slechts een kwart van de beursbezoekers hier voor komt.

Een enorme discrepantie dus. Komt de bezoeker voor de nieuwe ontwikkelingen, heeft de exposant vooral interesse in nieuwe contacten.

Vanuit een sales oogpunt is dit belangrijke informatie. Wij verkopers staan toch vooral op beurzen om nieuwe contacten en leads te verzamelen. Terwijl de bezoekers alleen maar willen weten welke nieuwe ontwikkelingen er zijn. We zullen dus moeten proberen om hier meer ‘afstemming’ te vinden. Willen we dus meer leads op een beurs genereren dan zullen we beter moeten ‘luisteren’ naar de bezoekers en hen in ieder geval op de hoogte moeten brengen van onze nieuwste ontwikkelingen.

Want uiteindelijk weten ook die bezoekers wel dat de exposanten daar echt niet alleen maar staan ‘ter lering en vermaak’. En die bezoekers zijn natuurlijk ook niet voor niets op zoek naar nieuwe ontwikkelingen. Wij verkopers zullen ons alleen wel moeten gaan realiseren dat we de invalshoek voor een beurs zullen moeten gaan aanpassen.

Ga op zoek naar de interesses van de bezoekers. Laat hen zien welke ontwikkelingen jouw bedrijf brengt. Zoek de afstemming tussen interesse van de bezoekers en de ontwikkelingen van jouw bedrijf. Dat zal dan voor een deel tot nieuwe contacten leiden. Misschien niet direct, maar zeker op termijn. Contacten leiden weer tot leads, en leads weer tot orders. En zo is het cirkeltje toch weer rond.

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: