Film: Pay it forward

by Rikkert Walbeek on 27 August, 2007

pay-it-forward.gifAfgelopen weekend heb ik, op aanraden, de film “Pay it forward” gekeken. Op aanraden, want ik raakte met iemand in discussie over de essentie van netwerken. Tijdens die discussie beschreef ik dat naar mijn mening netwerken voornamelijk neerkomt op plezier beleven aan het helpen van anderen. Gewoon iets doen voor iemand anders omdat je die persoon aardig vindt.

Naar mijn mening komt dat dan vanzelf wel weer eens terug. Maar niet per definitie van die persoon zelf, maar juist veelal vanuit een hele andere ‘hoek’. In de basis komt het neer op “wie goed doet, goed ontmoet”.

De film “pay it forward” beschrijft ongeveer dat principe. Het is alleen verpakt in een echt Amerikaans melodrama. Mooie film met een dramatisch en een Amerikaans einde.

Een aanrader voor iedereen die van tranentrekkende films houdt. En voor iedereen die genoemd principe op kinderlijke wijze wil zien uitgelegd.

ingeborg van meggelen August 30, 2007 at 14:48

rikkert

leuk dat je hem gezien hebt, ik vind het ook een heerlijk film , heb hem al meerdere keren gezien, vooral ook het principe:

gewoon al iets doen, zonder dat je weet wat er terug gaat komen, zo dat al het geval is…

er is wel degelijk een emotie in de film ,en ook het einde is ontroerend, maar om het tranentrekkend te noemen, gaat mij persoonlijk te ver.

en dit jongetje weet het super goed uit te beelden, dus kinderlijke wijze ?? ik zou zeggen: met kinderlijke wijsheid…deden wij maar zo makkelijk wat hij in deze film doet !!

doei

ingeborg

Rikkert Walbeek August 30, 2007 at 15:46

“kinderlijke wijsheid”
Mooi!

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: