Het derde jaar

by Rikkert Walbeek on 15 February, 2009

Vandaag heeft dit weblog er exact drie jaar opzitten. Vandaag namelijk viert mijn blog z’n derde verjaardag. Het eerste Nederlandse weblog over sales is een begrip geworden. Althans zo voelt het wel een beetje.

Het eerste jaar was er nog 1 van vooral ‘mijn weg’ zien te vinden. Waar blog je wel en niet over. Welke insteek. Welke onderwerpen en hoe ze te belichten. Maar vooral wat wil ik ermee (bereiken)?

Het tweede jaar stond vooral in het teken van professionaliseren. Beter artikelen, meer regelmaat en de toevoeging van nieuwe onderdelen. Het derde jaar met 137 artikelen en een doorzettende stijging van bezoekers en RSS abonnees bracht vooral een commerciële inslag met zich mee.

Waar ik afgelopen verjaardag nog schreef dat het in geldelijke zin niet veel opleverde kan ik nu melden dat mijn weblog dat inmiddels wel degelijk doet. Zowel direct als indirect.

Direct doordat er leads binnenkomen via mijn weblog bij mijn organisatie SalesXeed. Maar ook aanvragen voor lezingen, spreekbeurten en workshops. Indirect doordat de media mijn blog weet te vinden en doordat mij blog mij inmiddels ook enige bekendheid oplevert.

Het afgelopen (blog)jaar was ook een bijzonder enerverend jaar. Zo publiceerde ik twee boeken. Vlak voor de zomer de businessthriller “De headhunter en de dode bestuurder”. Vlak voor Sinterklaas kwam daar mijn eerste solo salesboek bij “Sales Bijdehand”.

Sales Bijdehand bevat naast al mijn columns over sales ook een aantal artikelen van dit weblog. Een mooie mijlpaal dus en tevens een ontzettend leuk relatiegeschenk. Beide boeken zijn overigens gratis als eBook te downloaden maar ook ‘gewoon’ in gedrukte vorm te koop.

Gelukkig neemt het aantal salesbloggers gestaag toe, ook afgelopen jaar. In december mochten we tijdens de jaarlijkse salesblog meeting drie nieuwe bloggers verwelkomen. En inmiddels is er al weer een handje vol nieuwe bloggers bijgekomen.  Ik ben benieuwd wie er van de nieuwe lichting (nog) bij zal zijn in december. Voorwaarde is namelijk dat er actief geblogt wordt.

Het derde jaar heeft inhoudelijk niet zoveel veranderingen gebracht voor dit blog. Voor mij zelf wel. Zo ben ik gestart met het op de kaart zetten van Sales 2.0 in Nederland. Onder andere door mijn tweede weblog over sales : Sales 2.0.

Dit tweede blog heeft als doelstelling om salesmensen meer bekend te maken met de mogelijkheden die Internet biedt en hoe deze toepasbaar te maken in sales. Dit jaar heb ik dus als uitdaging om twee blogs ‘vol’ te schrijven. Nog steeds met plezier en naar ik hoop ook met stijgende commerciële baten.

Edo van Santen February 15, 2009 at 20:28

Gefeliciteerd Rikkert, ga lekker door!

Jan Stalman February 16, 2009 at 11:58

Van harte. Columns blijven leuk om te lezen, discussie met medelezers vaak nog interessanter.

Colin Sewalt February 16, 2009 at 22:40

Hallo Rikkert,

Proficiat! Je bent een inspiratiebron voor mij als blogger en ‘sales-nerd’. Op naar het vierde jaar!

Colin

Frank van Hooijdonk February 18, 2009 at 8:07

Gefeliciteerd Rikkert!

Ik hou je berichtgeving hier in Thailand met plezier in het oog. Heb voor het hoofdzakelijk Engels/Thaise MT een column van jou vertaald en die wordt gretig geabsorbeerd. Is een soort stokpaardje geworden. Salarisplafond = Bouwfraude. Kunnen we flink om lachen en ook de directie ziet de gein ervan in. Gaat gepaard met extra inspanningen om in deze uitdagende tijden toch de targets te behalen. Goed bezig!

Rikkert Walbeek February 18, 2009 at 8:43

Edo, Jan & Colin dank voor de felicitaties.

Frank dank voor zo’n mooi compliment!
Nu ben ik dus ook internationaal vertaald! ;-))

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: