Het vierde jaar

by Rikkert Walbeek on 15 February, 2010

Laatst zei iemand me: “Jij bent echt een old-school blogger”. Dat was naar aanleiding van mijn opmerking mijn sales weblog al bijna 4 jaar bestond. Old-School in deze is best een eer. En vandaag is de ‘grote’ dag. Sales is een vak bestaat vandaag precies 4 jaar!

Wederom een mooi moment om weer eens te reflecteren. Het afgelopen jaar was op sales blog gebied een rustig jaar. Het enige opmerkelijke op het gebied van sales blogging was de eerste Nederlandse Sales Blog Kermis.

Afgelopen jaar is het aantal dagelijkse bezoekers wederom gestegen. Ook mijn andere sales weblog Sales 2.0 ziet de bezoekers maandelijks stijgen. Deels doordat ik meer en meer bekendheid genereer voor mijn blogs maar vooral door de steeds maar stijgende acceptatie van weblogs als informatie bron.

Zelf merk ik vooral dat mijn beide blogs veel leads genereren. Leads voor mijn bedrijf SalesXeed en veel aanvragen voor spreekbeurten en lezingen over sales en sales 2.0.

Ook leiden mijn blogs tot veel nieuwe contacten. Mensen die iets hebben gelezen en om extra informatie verzoeken. 

Mijn boek Sales Bijdehand trekt ook bijzonder veel bezoekers vanaf dit weblog. Velen die het e-book gratis downloaden en gelukkig ook veel mensen die de gedrukte versie aanschaffen.

Maar het allerbelangrijkste is en blijft toch steeds dat ik het leuk vind om blog artikelen over sales te schrijven. Telkens weer loop ik tegen zaken aan waar ik iets over wil schrijven. Telkens weer ontmoet ik sales mensen die een bijzondere visie hebben waar ik iets van leer of waar ik het pertinent mee oneens ben.

En natuurlijk geniet ik van de complimenten die ik krijg over dit weblog of artikelen in het bijzonder. In die zin ben ik nog steeds een verkoper met een groot ego….

Jeroen Bakker February 15, 2010 at 21:55

4 jaar, wauw! Gefeliciteerd Rikkert, en weet dat je artikelen met interesse gelezen worden!

Rikkert Walbeek February 16, 2010 at 7:01

Dank je wel Jeroen, mooi compliment!

groet, Rikkert

Huub Koch February 17, 2010 at 6:19

Herkenbaar Rikkert en natuurlijk van harte gefeliciteerd! Plezier blijft drijfveer #1 om het vol te houden!

Rikkert Walbeek February 17, 2010 at 6:36

Precies Huub. Dank je wel!

groet, Rikkert

Arjo Bunnik February 17, 2010 at 21:56

Ha Rikkert,

Bij 10 jaar wil ik je graag feliciteren dus nog even door schrijven;-)

Tot die tijd lees ik wel met veel plezier je verhalen. Natuurlijk heb ik ze tot op heden ook met veel plezier gelezen mijn dank voor het schrijven.

Arjo

Rikkert Walbeek February 18, 2010 at 4:12

;-))
Dank Arjo!

groet, Rikkert

Ger de Bruijn February 27, 2010 at 23:43

Beste Rikkert,
4 jaar!!!, petje af!
treffend, zinvol, nuttig, onderhoudend, leuk, kennis van zaken en vooral vakidioot;)
Hartelijk gefeliciteerd, en vooral doorgaan!!!!
groet Ger

Rikkert Walbeek February 28, 2010 at 7:40

Dank je wel Ger, mooi compliment!

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: