Informatie versturen

by Rikkert Walbeek on 21 October, 2009

Informatie versturen

Kent u deze? “Zal ik u anders wat documentatie sturen?”. Indien de cold call niet zo lekker loopt dan biedt ‘het script’ vanzelf een keer de oplossing om de klant dan maar te vragen of je informatie mag versturen.

En zo gaan hele pakketten ongewenste documentatie door de brievenbus en verdwijnen bijna met dezelfde vaart in (naar ik mag hopen) de papierbak.

Iemand die geen afspraak wil maken en terughoudend reageert in een telefoongesprek zit hoogstwaarschijnlijk ook niet op een pakket documentatie te wachten. Nu weet ik dat ik als sales geen aannames mag doen, maar deze doe ik toch even.

Wat er namelijk gebeurt is dat de persoon aan de andere kant van de lijn ‘ja’ zal zeggen omdat dit het einde van het gesprek betekent. En niet omdat hij of zij die folders zo graag ontvangt. Echt niet.

Dus zouden we af kunnen spreken om dit niet meer te doen? Want het levert naast milieu schade namelijk helemaal niets op. En als u het echt niet met me eens bent, stuur die informatie dan in ieder geval per email. Dat scheelt een boom.

Dennis Wijnberg (Oxilion) October 21, 2009 at 15:45

Daarnaast liggen brochures per post altijd in de weg.

Rotzooi = opruimen, dus bewaar ik het niet. Ik neem aan dat anderen dat net zo doen.

Casper October 22, 2009 at 20:34

Wij hebben een tijdje geleden een besloten, niet commerciële LinkedIn community opgezet. Hierin stellen we bedrijven in staat om onderling ervaringen over veel voorkomende problemen in ons vakgebied te bespreken. Ik nodig mensen hiervoor uit in plaats van het infopakketje.

Het voordeel voor de klant is dat ze niet continue worden gestalked door mij als sales. Het voordeel voor mij is dat ze mijn naam veel op LinkedIn zien staan en ze onbewust toch een heel goed beeld krijgen van watwij doen en waar wij het verschil kunnen maken.

Hmm… Lijkt wel op sales 2.0 toch?

Casper October 22, 2009 at 20:35

Nog even een toevoeging…

Het heeft er al voor gezorgd dat ik een aanvraag heb gekregen van een koude large account en dat ik bij hen op de peferred supplier list sta!

Rikkert Walbeek October 23, 2009 at 7:09

Dat is een mooie oplossing en inderdaad heel erg Sales 2.0 Casper!

groet, Rikkert

Niels Buijs October 23, 2009 at 16:31

Absoluut eens met Casper! Linkedin is hier een perfecte plaats voor!

Instelling voor volgende week: ”Helaas mevrouw, informatie hebben we niet. Weet u hoeveel bomen verloren gaan aan informatie?”

Rikkert Walbeek October 23, 2009 at 19:13

Mooi en creatief Niels!

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: