Interim Sales is ook een vak

by Rikkert Walbeek on 2 March, 2010

Het huidige economisch klimaat zorgt voor sommige ZZP’ers helaas (nog steeds) voor tegenvallende resultaten. Ze krijgen hun eigen business niet of onvoldoende draaiende. Sommigen van hen gaan daarom op zoek naar nieuwe of andere activiteiten.

Dat pleit natuurlijk voor hen. Totdat ze zich gaan aanmelden als interim sales professional. De laatste maanden krijg ik met mijn bedrijf SalesXeed veel aanmeldingen van ZPP’ers die wel even tijdelijk wat sales projecten willen doen op interim basis om zo hun omzet wat op te krikken.

Als je niet in staat bent om voldoende eigen klanten te werven, hoe denk je dan wel klanten voor mijn klanten te kunnen werven?

Sales is een vak. Interim sales ook. Interim Sales is een vak en niet iets dat je er maar even bij kunt gaan doen.

Mijn klanten zoeken ervaren sales professionals die in staat zijn om heel snel up-and-running te zijn. Die in staat zijn om zich de business propositie van mijn klant heel erg snel ‘eigen’ te maken. Die in staat zijn om (extra) omzet en nieuwe klanten te werven.

Dat betekent dat deze interim sales professionals op-en-top professional zijn op hun vakgebied. Dat ze zich continu bewust zijn dat ze (snel) toegevoegde waarde moeten leveren. Dat ze heel goed weten dat hun activiteiten meetbaar zijn en ook continu gevolgd worden.

Dus deze ZZP’ers kunnen zich beter gaan focussen op hun eigen business. Want dat levert hen uiteindelijk toch echt het meeste op. Zeker op de lange ternijn.

Ed de Bruijn March 12, 2010 at 17:07

Bij veel mensen mensen blijft het grapje “als je niets meer kan, kan je nog altijd de sales in gaan” heel lang en hardnekkig hangen. Mijn mening is simpel: als sales je krijg 1 kans om het goed te doen en als je die verprutst komt het nooit meer goed.
In veel bedrijfstakken krijg je ruim de kans om het overnieuw te proberen. Zelfs in de politiek: onze minister president heeft het al 4 keer verprutst.
Tegenwoordig kan je als interim sales (want dat ben ik) overal no-cure no-pay aan de slag. Bedrijven denken zo hun omzet te kunnen vergroten (of uberhaupt te halen) zonder de kostenlast te hebben. “Jij kan toch zo goed verkopen, nou, doe dat dan!” krijg ik dan te horen. Ik loop dan hard weg. Ja, ik kan verkopen (en goed), maar de andere kant van de tafel kan kennelijk niet ondernemen! En dan laten deze ondernemers iedereen een poging wagen zonder zich af te bedenken dat ze nooit meer aan tafel mogen komen bij die prospect. Dag omzet!
Kwaliteit kost geld maar levert veel meer op.

Rikkert Walbeek March 12, 2010 at 17:20

Helemaal mee eens Ed! Helemaal uit mijn hart gegrepen.
Je slaat de spijker 100% bovenop z’n kop!

Ik zou zo graag wensen dat iedereen er zo over dacht Ed.

groet,Rikkert

Tom van Agen December 1, 2010 at 16:45

Inderdaad Ed, helemaal eens. Vaak wordt er als interim salesmanager (ben ik ook) verwacht dat je wonderen kan verrichten. Ik ben goed in mijn vak maar wanneer je niet als team een soort “sparring” positie kan innemen met je opdrachtgevers werkt het nooit. Eerst goed bepalen wat je doel is, wat moet eventueel in de organisatie veranderen, voordat de wonderen waarheid worden. Anders wordt het een heel kort wondertje:-)
Groet, Tom

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: