Lead Generatie

by Rikkert Walbeek on 18 August, 2009

Lead Generatie

Uitzendbureaus worden veelal gezien als ‘voorlopers’ van economisch herstel. Nu, ik heb er nog zo een. Namelijk de toename van bedrijven die lead generatie projecten opstarten. Ik zie binnen mijn eigen club ineens een enorme stijging van aanvragen voor lead generatie.

Het lijkt wel of veel bedrijven zich realiseren dat het einde van het boekjaar nadert en dat indien ze hun commerciële doelstellingen nog enigszins willen benaderen ze nu iets moeten gaan doen.

Dus krijgen wij substantieel meer aanvragen van bedrijven die ons afspraken willen laten maken voor hun verkopers. Die hebben het daar zelf namelijk te druk voor. Waarmee, dat is mij ook een raadsel, want ze lopen structureel achter op budget, maar toch.

Waarschijnlijk zijn de eigen verkopers niet in staat om nieuwe contacten aan te boren en laten ze dat liever aan anderen over. Wat ons betreft overigens meer dan prima, want wij verdienen daar tenslotte deels ons brood mee.

Maar het is ook een goede economische indicator dat bedrijven  er weer in geloven. Dat ze weer licht zien aan het eind van de tunnel. Bedrijven willen weer investeren in hun commercie. En dat is het afgelopen jaar toch niet of nauwelijks gebeurd. Dus een positieve ontwikkeling.

Dennis Wijnberg (Oxilion) August 25, 2009 at 14:30

Helemaal mee eens. Jammer alleen dat dit voor zowel m’n vader als m’n vriendin te laat komt!

Zit je dan, zonder baan. Lijkt me raar.

Rikkert Walbeek August 25, 2009 at 19:46

Dat zal inderdaad raar zijn Dennis.
Laten we hopen dat ze beide snel weer aan de slag kunnen gaan.

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: