Luistert

by Rikkert Walbeek on 15 November, 2007

Enige tijd terug raakte ik in gesprek met een ‘luister trainer’. Een wat? Ja, echt waar een trainer die mensen leert luisteren. Dat deed hij voornamelijk voor managers die moeite hadden met het aansturen van hun team. Dat zou door hem komen doordat ze niet goed konden luisteren en daardoor de essentie misten.

We ontmoetten elkaar op een bijeenkomst en raakten aan de praat. Ik raakte getriggerd door zijn benaming van ‘luister trainer’. Goh, wat doe je dan, was mijn vraag. Vervolgens komt er een heel verhaal over luisteren en hoe hij dat wel niet allemaal goed kon trainen.

Na minutenlang aandachtig te hebben geluisterd begon ik toch de aandacht een beetje te verliezen. Maar, u raadt het al, de luister expert ratelde maar door. Non-verbaal gaf ik toch echt voldoende signalen af dat ik ‘er niet meer bij was’.

Op een gegeven moment heb ik hem maar onderbroken met de opmerking dat ik iemand zag lopen die ik even gedag ging zeggen. Waarop hij nog wel vroeg wat ik eigenlijk deed.

Heel even schoot het door mijn hoofd hem te vertellen dat ik trainingen verzorg voor mensen die niet goed kunnen praten. Maar dat was te veel ‘schot voor open doel’. Ik heb het er maar bij gelaten dat ik iets met sales doe en ben toen verder gelopen.

De rest van de avond heb ik hem steeds weer ‘zijn verhaal’ tegen andere aanwezigen zien afsteken. Er waren die avond veel mensen ‘die even iemand gedag gingen zeggen’…………

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: