Mailing die bleef hangen en weer viel

by Rikkert Walbeek on 4 November, 2008

Onlangs ontving ik een mailing per post van een bedrijf dat ik niet persoonlijk kende. Wel van naam overigens.  De account manager had me een brief, z’n kaartje en een folder toegezonden.

Het geheel zag er uit als of ‘mijn’ brief  1 van de velen was. Een echte mailing, zeg maar. MAAR, de account manager had een post-it ‘geeltje’ op de brief geplakt en daar met de hand op geschreven “Rikkert, dit is interessant!”.

Ik heb lang nagedacht waar ik hem toch van moest kennen. Zelfs mijn CRM systeem gecheckt of ik iemand kon zijn ‘vergeten’. Tot het begon te dagen dat hij een mooie aandachtstrekker had!

Dus hij had het voor elkaar gekregen dat ik ruim 10 minuten met z’n brief bezig ben geweest!  Dat is erg lang want normaliter besteed ik nauwelijks tijd aan direct mailings.

MAAR, daarna heeft hij nooit meet wat laten horen. Niets meer gestuurd. Niets gebeld. Helemaal niets. En waarom doe je dan al die moeite? Heeft hij een brief in elkaar gezet die de aandacht trekt. Neemt hij verder geen vervolg acties. Zonde hoor.

Of? Of was zijn mailing zo succesvol, en hebben er zoveel mensen spontaan gereageerd dat hij helemaal geen tijd had voor verdere opvolging. En zit hij nu gewoon lekker 2 keer boven target door al die nieuwe klanten?!

Dennis Wijnberg (JR Online) November 5, 2008 at 8:49

Haha, ik ken ze ja! Wij krijgen regelmatig van bedrijven dit soort ideeën toegezonden.

Een paar voorbeelden:
– Een ansichtkaart met een strand waarop de naam van de ontvanger in het zand is geschreven
– De welbekende post-it
– Met valentijnsdag een kaart met “We Love ”

De opkomst van deze manieren is leuk als je het voor de eerste, tweede of derde keer krijgt. Het gaat ook vervelen….

Rikkert Walbeek November 5, 2008 at 9:19

Mooie aanvulling Dennis.
Eens dat je wel origineel moet blijven.

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: