Mijn blog over sales gaat life

by Rikkert Walbeek on 15 February, 2006

Hoewel er op het Internet meer dan voldoende informatie te vinden is over sales, heb ik toch gemeend een weblog over sales te moeten beginnen.

Niet dat ik nu de wijsheid in pacht heb, in tegendeel zelf. Maar toch loop ik regelmatig tegen vragen van mensen aan over het onderwerp sales.

Sales is een vak! Dat is niet alleen de titel van mijn weblog, maar ook een stelling die ik van harte onderschrijf. Te vaak wordt er te makkelijk gedacht over sales. Alsof het iets is dat ‘je er even bij doet’.

Sales is een vak. Net als andere vakken zul je het dus ook als een vakgebied moeten bekijken. Geboren verkopers zijn net als voetbaltalenten. Zonder training komen ze echt niet in het Nederlands Elftal.

Natuurlijk is talent een belangrijke factor bij sales. Maar in welk vakgebied geldt dat niet? Als verkoper zul je jezelf door de jaren heen moeten ontwikkelen. Met training en praktijkervaring.

Ik wil met mijn weblog graag mijn visie kwijt over het onderwerp sales.

Comments on this entry are closed.

Next post: