Offerte langsbrengen!

by Rikkert Walbeek on 27 March, 2006

Ging de vorige post nog over wanneer je een offerte maakt dan komt nu het langsbrengen van de offerte. Te vaak hoor ik dat verkopers een offerte over de email naar hun klant sturen. Gaat het nu om een relatief ‘kleine’ offerte naar een klant met wie je zeer regelmatig contact hebt dan kan ik me dat nog voorstellen.

Maar het gebeurt ook met grote complexe offertes naar strategische prospects. En dat snap ik niet. Een offerte breng je in mijn ogen bij de klant langs om hem samen te bespreken. Je steekt tenslotte een hoop tijd in het maken van je offerte. Dan is het toch ook normaal dat je die offerte bij de klant aan tafel presenteert?

Dit levert niet alleen een extra contact moment op, maar het geeft je ook de kans om te zien hoe de klant op je offerte reageert. Daar kun je zo nodig direct op inspelen. En je voorkomt de kans dat de klant de offerte anders interpreteert dan dat jij hebt bedoeld.

Hoewel email een aantal stappen in het salesproces veel efficiënter laat verlopen is het in mijn ogen ‘van de zotte’ om offertes per email te verzenden.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: