Sales boek: Verleid de klant

by Rikkert Walbeek on 11 June, 2013

Sales boek: Verleid de klantSamen met Rob Snoeijen schreef Daniëlle de Jonge het boek ‘Verleid de klant‘. Hierin vertelt ze over de emotionele kant van sales, ze zachte kant. Beschreven als het verleiden van klanten. 85% van koopbeslissingen worden onbewust genomen. In ‘Verleid de klant’ wordt vertelt hoe we het onderbewuste van klanten kunnen beïnvloeden.

Natuurlijk weten we als verkoper heus wel dat we onze schoenen moeten poetsen, een stropdas om moeten doen en de deodorant niet moeten vergeten, toch? Dat we een glimlach moeten laten zien, dat we vriendelijk moeten zijn en dat we interesse in de klanten moeten tonen, toch? Weten wel ja, maar doen we het ook allemaal altijd…

Dit boek helpt om het onbewuste proces zoals zich dat in het hoofd van de klant afspeelt beter te doorzien en te beïnvloeden. Door veel praktische tips bereiken we veel meer. Tips waarvan je elke keer denkt, “ja, dat weet ik zelf ook wel’, maar die je niet altijd toepast.

Het lijken allemaal open deuren. En toch dacht ik tijden het lezen steeds ‘oh ja’. Het boek leert je vooral om veel bewuster om te gaan met de indruk die je bij je klant wekt bij alles wat je doet.

Zo wordt bijvoorbeeld het onderwerp taal behandeld. Verschillend woordgebruik zorgt voor een hele andere lading bij de lezer of toehoorder. Ik meen dat maar weinig verkopers hier bewust mee bezig zijn.

De verschillende zintuigen komen ook uitgebreid aan bod. Zaken als geur, kleur, tast en geluid zijn van invloed op hoe klanten tegen verkopers aankijken. Weten we wel maar doen we zo weinig mee in sales.

Kortom, een aanrader voor verkopers die zich in de breedte willen ontwikkelen. Het boek leest prettig, snel en biedt erg veel direct toepasbare aanknopingspunten.

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: