Sales in the Spotlight: Charlene Broxks

by Rikkert Walbeek on 2 November, 2012

Charlene Broxks over SalesNaam: Charlene Broxks
Functie:  Sales Intercedente bij Unique Nederland
Leeftijd:  27
Charlene op LinkedIN

Favoriete sales boek: Ik volg een studie Accountmanagement aan de NCOI, dus op dit moment is dat ‘Verkoop en Verkoopmanagement’  van David Jobber & Geoff Lancaster.

 

 

1. Wat is er leuk aan je huidige job?
Dat ik elke week weer bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken mag nemen. De grootste klantengroep van Unique is het het MKB , wij werken dus niet branche gerelateerd.

2. Wat was je eerste sales job?
Ik ben gestart bij Unique in Arnhem, ik ben hier gestart als intercedent waarbij ik vanuit de binnendienst verantwoordelijk was voor het vervullen van de vacatures, de personeelsadministratie voor uitzendkrachten en het verzamelen van leads voor de sales.

3. Hoe ben je in sales terecht gekomen?
Toen mijn eerste functie als reisadviseuse bij een reisbureau kwam te vervallen in verband met een faillissement heb ik mezelf  ingeschreven bij Unique. De vestiging zag potentie in  me en heeft mij gevraagd een motivatie te schrijven voor de functie van intercedente. Bij Unique ben ik er achter gekomen wat Sales/Commercie en acquisitie betekent.

4. Wat is er zo mooi aan sales?
Tijdens mijn gesprekken bij klanten en prospects  inventariseren waar hun behoeften liggen en deze oplossen met de juiste dienst van Unique. De kick die het geeft als je een vacature van een prospect waar je weken, maanden of misschien wel jaren probeert binnen te komen uiteindelijk vervult is waanzinnig groot!

5. En wat niet?
Als sales ben je een “betaalde blauwtjes loper”.  Soms je hoor te vaak achter elkaar ‘Nee’ in plaats van een ‘Ja’. Daarom is het erg belangrijk dat je goede contacten hebt met je collega’s om deze ‘Nee’ om te buigen of  weer de juiste schwung te vinden om de volgende tot een Ja te maken.

6. Wat onderscheidt sales van andere functies?
Het gevoel van een KICK, winst en succes. En dit bedoel ik met name op de manier waarop je dit doet.
Door het werken met targets en doelstellingen zul je steeds op een andere en creatieve manier tot een succes moet komen.

7. Wat is jouw belangrijkste zakelijke drijfveer?
Samenwerken. Samen met de klant of prospect  hun vacature(s) vervullen, samen met mijn collega’s van de binnendienst zorgen dat de juiste kandidaat wordt gevonden, samen met mijn Sales team de mooiste acties te bedenken  en de vestiging, regio en heel Unique tot een Succes te maken!!

8. Wat was je mooiste deal ooit en waarom?
In 2006 ben ik beginnen als intercedente waar ik samen met mijn buitendienst collega verantwoordelijk was voor het vervullen van de vacatures bij onze prospects. Na het maken van een hotprospect lijst zijn wij samen aan de slag gegaan om deze prospects  te bewerken. Op deze lijst stond al vanaf dag 1 een bedrijf waar we geen voet tussen de deur kregen.  In 2011 heb ik na lang zwoegen eindelijk met succes deze prospect tot relatie gemaakt. Tot op heden krijgen wij nog steeds vacatures van de organisatie binnen. Op dat moment voel je je geweldig, eindelijk is de klant gescoord en eindelijk heb ik mijn doel vanaf dag 1 behaald.

9. Wat is je droombaan?
Mijn droombaan is dat ik als manager het gevoel van winst, succes en samenwerking kan geven aan mijn medewerkers. Dat ik hen de juiste tools en kennis kan geven om hun functie tot een succes te maken en ze te laten groeien in hun functie.

10. Wat speelt in sales een belangrijkere rol? Ratio of gevoel? En waarom.
Met volle overtuiging zeg ik GEVOEL. Ik ben van mening dat je sales bedrijft met je gevoel. Het aanvullen van je gesprekspartners, wanneer moet ik aanschuiven bij welke klant, wanneer stel ik welke vraag? Ga je met een negatief gevoel je gesprek in, dan zul je niet scoren, bel je niet met een lach. Dan zul je geen afspraak krijgen. Overtuigen van je klant doe je met passie!! Dus voor mij is 70 % gevoel en 30% ratio.

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: