Sales in the Spotlight: Liesbet De Rouck

by Rikkert Walbeek on 10 June, 2013

Liesbet de Rouck over salesNaam: Liesbet De Rouck
Functie: Sales Manager Nederland bij Broadbean Technology
Leeftijd: 33 jaar
Liesbet op LinkedIN
Liesbet op FaceBook
Liesbet op Twitter
Website: Broadbean Technology

Favoriete sales boek: The little red book of selling

 

1. Wat is er leuk aan je huidige job?
De combinatie tussen Recruitment, sales en Technology is voor mij een ideale mix. Het is vooral leuk omdat ik in mijn rol heel veel vrijheid heb, samen met het management team heb ik de verkoop in Nederland een echte boost gegeven.  Na 1.5j vanuit Londen en 1 jaar vanuit mijn huis in Den Haag te werken heb ik op 1/3 een sales kantoor geopend. Ondertussen hebben we een 2de sales aangenomen dus we zijn sterk aan het groeien!

2. Wat was je eerste sales job?
Dat was bij Directo, een locale telefoongids, deur aan deur verkoop van advertenties voor MKB, daar heb ik het vak geleerd.

3. Hoe ben je in sales terecht gekomen?
Ik wist na de middelbare school echt niet wat ik wilde doen, dan ben ik maar wat uitzendwerk gaan doen, zo werd ik uiteindelijk door het uitzendbureau gevraagd om een zwangerschapscover te doen. Bij ASB interim kwam ik voor de eerste keer met Recruitment/sales in aanraking, na hier gewerkt te hebben wist ik dat ik verder wilde in de Sales, daarom ben ik bij de VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeids Bemiddeling) een cursus verkooptechnieken gaan volgen.

4. Wat is er zo mooi aan sales?
Wat ik leuk (mooi) vind aan sales is dat je zoveel verschillende mensen ontmoet, het is telkens weer een ontdekkingsreis, hoe reageert je klant, waar is hij naar op zoek,… Wat ik vooral leuk vind aan verkoop in Nederland is dat NL een echt netwerk land is. Jullie doen business met mensen die je kent en vertrouwd, ik hou van die aanpak.

5. En wat niet?
Targets halen, ik presteer niet beter omdat ik een target heb, ik doe gewoon mijn ding en dat is soms een beetje moeilijk om uit te leggen aan management. Maar ondertussen weten ze wel van me dat ik toch sowieso m’n jaartargets haal maar dan wanneer het voor m’n klanten best uitkomt.

6. Wat onderscheidt sales van andere functies?
Als sales ben je het visitekaartje van de business, jij bent verantwoordelijk voor het eerste direct contact met je doelgroep. Het is belangrijk dat je er bent voor je klanten maar de rendabiliteit van je bedrijf moet wel op de eerste plaats staan natuurlijk!

7. Wat is jouw belangrijkste zakelijke drijfveer?
Mijn drijfveer is mijn passie! Passie naar nieuwe mensen, nieuwe ontwikkelingen, brainstormen over nieuwe ideeën, dat is wat mij drijft!

8. Wat was je mooiste deal ooit en waarom?
Dat is een moeilijke! Dan ga ik toch voor de deal met Manpower door de omvang van het project

9. Wat is je droombaan?
Sales Manager Nederland bij Broadbean, ik wil helemaal niet naar een ander bedrijf, ik ben 100% gelukkig bij Broadbean

10. Wat speelt in sales een belangrijkere rol? Ratio of gevoel? En waarom.
Gevoel! Zoals ik al eerder zei ik hou van het netwerken en dat heeft voor mij heel weinig met Ratio te maken maar alles met gevoel 😀

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: