Sales in the spotlight: Niels Buijs

by Rikkert Walbeek on 2 November, 2009

Niels BuijsNaam: Niels Buijs
Functie: Account Manager bij Yonego
Leeftijd: 22

1.  Wat is er leuk aan je huidige job?
Het leuke aan mijn huidige job is de combinatie van new business en relatiebeheer: Het binnenhalen van nieuwe bedrijven is voor alle mensen uit de sales heerlijk om te doen. Uiteindelijk telt het resultaat, dan is het altijd goed om te horen dat je verhaal klopt met het uiteindelijke resultaat! Bij veel ondernemers en directeuren waar ik aan tafel zit komt al heel snel de vader en zoon relatie boven tafel. Hier zal mijn leeftijd een grote rol in spelen. 😉

2.  Wat was je eerste sales job?
Mijn eerste Sales Job was bij de Media Markt. Hier was ik verantwoordelijk voor de verkoop van computers, laptops en accessoires. Al snel hadden ze door dat ik op meerdere afdelingen kon verkopen waardoor ik een flexibele verkoper was. Mijn instelling was: Een laptop of een digitale camera, ze moeten beide worden verkocht!

3.   Hoe ben je in sales terecht gekomen?
Als kleine jongen liep ik rond bij het bedrijf waar mijn vader directeur is. Daar zag ik tijdens mijn vakanties dat verkopers de deur uit gingen en 2 uur later blij kwamen binnenlopen omdat de deal binnen is! Vanaf dat moment dacht ik: Dat wil ik later ook gaan doen!

4.   Wat is er zo mooi aan sales?
De handtekening onder het contract! Als ik daarna binnen een week de telefoon hoor gaan met een zeer tevreden klant die door ons grote winst boekt, dan is het plaatje helemaal compleet!

5.   En wat niet?
Het verliezen van een pitch blijft toch het slechtste gevoel binnen sales! Het enige wat je dan kunt doen is heel kritisch op jezelf zijn. Wat heb ik fout gedaan? Wat kan ik in het vervolg nog beter doen om de handtekening wel te krijgen?

6.   Wat onderscheidt sales van andere functies?
Het opbouwen van je eigen onderneming binnen het bedrijf. Je begint met 0 klanten en om dit uit te bouwen naar een mooi en hecht klantenportaal is voor mij goud waard! Daarnaast het creatief meedenken met de klant om voor nog meer omzet en winst te zorgen!

7.   Wat is je belangrijkste zakelijke drijfveer?
De gedachte dat je iedere dag nieuwe klanten kunt scoren en je huidige klanten nog meer tevreden kunt maken!

8.   Wat was je mooiste deal ooit en waarom?
Iedere deal is natuurlijk mooi op een bepaalde manier. Voor de ene deal moet je heel hard trekken terwijl de andere deal juist veel oplevert.

Maar de mooiste deal: Ik werkte pas net bij Yonego en was druk bezig met het binnen halen van een grote potentiële klant. Het gesprek ging goed maar ik merkte dat dit een hele moeilijke deal zou gaan worden. Ik heb 150% gegeven om uiteindelijk de deal binnen te halen! Als dan de handtekening binnen komt geeft dit een geweldig gevoel!

Nog mooier is dat deze klant nog steeds zeer tevreden is over het werk wat wij voor hen leveren! Een geweldige deal voor beide partijen!

9.   Wat is je droombaan?
Gezien mijn leeftijd van 22 ben ik eigenlijk pas net begonnen met mijn carrière. Maar als we praten over een droombaan:

Het aansturen en meeverkopen in een sales team met alleen maar ambitieuze verkopers! Die de klant goed kunnen inschatten, hierop inspelen en niet loslaten voordat ze de handtekening binnen hebben!

10.  Wat speelt in sales een belangrijkere rol? Ratio of gevoel? En waarom.
Om een deal binnen te halen zijn zowel ratio als gevoel erg belangrijk! Toch ga ik voor gevoel omdat dit het verschil kan maken tussen een potentiële klant en een daadwerkelijke klant! Als de klant het gevoel heeft dat jij de persoon bent die het bedrijf kan helpen? Dan is het kassa!

———————————————————————————

Sales in the spotlight is een maandelijks terugkerend item op dit weblog.
Klik
hier voor het volledige overzicht.

Maarten November 3, 2009 at 10:35

De sales koning van Yonego :-)!

Leuk interview, en Niels ga zo door!

michael t November 3, 2009 at 13:11

Goed bezig Niels!

Blijven knallen daar bij Yonego !

Daniel Schoone November 3, 2009 at 17:13

Rikkert: Breda is all around you 🙂 Leuk interview met een lokale bekende!

Tomas November 3, 2009 at 18:29

Leuk interview buijs! Ga zo door!

Michael Sleurink November 9, 2009 at 10:34

Zeer enthousiasmerend interview, grappig om inhoudelijk mijzelf erin terug te zien.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: