Sales in the Spotlight: René Bolier

by Rikkert Walbeek on 11 December, 2011

Sales in the Spotlight: René BolierNaam: René Bolier
Functie: Partner & Sales Director
Leeftijd: 21
René op LinkedIN
René op FaceBook
René op Twitter
René op Google+
Weblog: FrankWatching
Website: OnRecruit

 

 

Favoriete sales boek: Zo maakt u vrienden en goede relaties van Dale Carnegie

1. Wat is er leuk aan je huidige job?
De mix van de markt waarin ik werk (de recruitmentwereld), het product dat we in de markt aan het zetten zijn (technologie om geautomatiseerd te adverteren met je vacatures in (vacature)zoekmachines), het team waarmee we dat aan het doen zijn en het feit dat ik ook als aandeelhouder betrokken ben bij het bedrijf en dus zowel betrokken ben bij de korte als de lange termijn.

2. Wat was je eerste sales job?
Dat was toen ik als 9-jarige ondernemer speelde en 3 pompoenen voor 10 gulden verkocht aan mijn oom. Toen beleefde ik ook voor de eerste keer het gevoel dat je hebt bij een goede deal: De ander blij; ik blij; wij blij.

3. Hoe ben je in sales terecht gekomen?
Behalve door voorgaande komt het ook doordat ik vanaf 4 VWO heel veel bij een callcenter in de automotive branche werkte. En dat vond ik me toch leuk! Vanaf die tijd wist ik dat ik heel graag ook in mijn carrière sales wilde gaan bedrijven.

4. Wat is er zo mooi aan sales?
Niets maakt mij zo blij als mensen observeren, naar ze luisteren en uitvinden wat ik moet doen om hen uiteindelijk iets te laten doen dat goed is voor hem of haar. Het sociale/communicatieve/psychologische aspect dus

5. En wat niet?
Het feit dat veel beslissers extreem defensief zijn geworden door slechte ervaringen. Aan de andere kant is dat natuurlijk waar je sociale en communicatieve vaardigheden het verschil moeten maken en je ook echt kan winnen.

6. Wat onderscheidt sales van andere functies?
Dat is lastig te zeggen, want je hebt zoveel soorten salesmensen en zoveel andere functies..

7. Wat is jouw belangrijkste zakelijke drijfveer?
Nieuwe concepten en ideeën die goed zijn voor de markt succesvol vermarkten.

8. Wat was je mooiste deal ooit en waarom?
De deal met mijn oom waar ik net over vertelde. Toen voelde ik waar mijn kracht lag en dat gevoel wil ik nooit, maar dan ook nooit kwijtraken.

9. Wat is je droombaan?
Een baan waarin ik of zelfstandig of met anderen nieuwe concepten d.m.v. een financiering een kans geef en de betrokken mensen die input geef die ze nodig hebben om die concepten tot een succes te maken. Het lijkt me fantastisch om dat internationaal en in zeer diverse markten te kunnen doen.

10. Wat speelt in sales een belangrijkere rol? Ratio of gevoel? En waarom.
Gevoel. People buy from people. Dat zegt genoeg lijkt me!

 

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: