Salesboek: Éen fan per dag

by Rikkert Walbeek on 8 March, 2017

Salesboek Éen fan per dag

Jos Burgers leverde onlangs zijn volgende best-seller af: ‘Éen fan per dag‘. Als ik weer een boek van hem in handen krijg heb ik vooraf al zin om het te gaan lezen. Jos schrijft gewoon steeds de spijker op z’n kop. To-the-point, humoristisch en soms confronterend. Confronterend in de zin dat als je het leest je jezelf afvraagt waarom je het eigenlijk niet allemaal gewoon doet, zo simpel klinkt het.

Éen fan per dag gaat over van klanten fans maken, ambassadeurs, zo je wilt. Dat doe je heel simpel door telkens de verwachtingen van je klanten te overtreffen. Of door ze te verbazen. Door simpelweg attent te zijn. Of door zo af en toe gewoon je boerenverstand te gebruiken.

Simpel
Simpel toch? Wel, in de praktijk schieten we nogal eens mis. Het boek staat vol met voorbeelden van hoe het niet moet. Alleen al daarom zou je dit boek moeten lezen. Gelukkig barst het ook van de voorbeelden hoe je als bedrijf wel fans maakt.

In sales zijn we bezig met nieuwe klanten zoeken en daar steken de meeste organisaties jaar in jaar uit heel veel tijd, energie en geld in. En terecht ook, want nieuwe klanten zorgen tenslotte voor expansie. Maar hoe zonde is het als we die klanten met hetzelfde gemak weer verliezen? Sterker nog, hoe mooi zou het zijn als onze bestaande klanten aan anderen gaan vertellen waarom ze zo graag klant bij ons zijn? Hoeveel makkelijker zou new business dan gaan?

Maar ook het principe van je klant verwachting overtreffen kunnen we rechtstreeks projecteren op sales. Tijdens het salesproces iets extra’s doen en daarmee je klant verrassen leidt maar al te vaak tot de opdracht. Alleen al vanuit die gedachte zouden verkopers dit boek moeten lezen.

Éen fan per dag‘ is een boek over klanten en daarmee een aanrader voor iedereen in sales. Het leest snel, makkelijk en met de gebruikelijke Jos Burgers humor.

Patriek March 20, 2017 at 21:16

En gaat op m’n boekenlijst, thx! Het enige minpuntje is dat Burgers nogal old skool is: geen e-book.

Eerder met “Tevreden klanten schiet je weinig op” ook al gehad met een CD. Wie heeft er anno nu nog een CD speler?

Wil het boek wel graag lezen. Met zijn ideeën kan ik me goed verenigen en z’n humor mag ik wel 🙂

Rikkert Walbeek March 21, 2017 at 7:42

Eens met je kritiek, Patriek, inderdaad, CD???
Maar Jos kan het zich blijkbaar wel permitteren! 😉

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: