Salesboek: Handboek social marketing & business

by Rikkert Walbeek on 11 October, 2016

Handboek social marketing businessPatrick Petersen is marketeer en leverde onlangs de 2e geheel geactualiseerde druk af van zijn ‘Handboek Social Marketing & Business’ af. Een mooi verzamelwerk van ‘alles’ wat er momenteel speelt op het gebied van social media en hoe je dat inzet voor je business.

Het boek is nogal druk van opzet, heel veel plaatjes en kleuren, wat ik persoonlijk wel lekker speels vind. Ook kent het boek een extreem grote letter wat maakt dat je er echt doorheen vliegt maar ook maakt dat je het voor zo’n dik boek wel erg snel uit hebt.

Werkelijk alle onderdelen van hoe social media in te zetten in een buisness omgeving worden aangestipt, steeds weer goed uitgelegd en vaak voorzien van praktijk cases. Dat maakt dit boek ook tot een soort van standaard werk dat je gelezen moet hebben om de eerste stappen te gaan zetten op het social business vlak.

Daarmee is dit handboek uitermate geschikt voor (marketing) studenten, voor marketeers van de oude stempel, voor ondernemers die nu toch ook de stap naar social media willen gaan zetten. En dus ook voor verkopers!

Want hoewel er veel gesproken wordt over social sales of social selling doen veel verkopers nog steeds zaken zoals ze dat altijd al deden. Al dan niet terecht. Dit boek kan een mooie start zijn om eens te verkennen wat er zoals speelt op het gebied van social media in een zakelijke context.

Hoofdstuk 2 handelt uitgebreid over social selling. Zo wordt bijvoorbeeld de circle of social sales behandeld met als middelpunt social listening en personal branding. Dat is ook precies waar social selling start. Een interessant hoofdstuk voor wie de transitie van conventionele sales naar social sales wil gaan gaan maken.

Kortom, Handboek Social Marketing & Business is een prima boek voor wie de eerste stappen wil zetten op het social business vlak. Dus zeker een aanrader voor veel verkopers. Het boek leest makkelijk en snel en door de voorbeelden en cases is de link naar de praktijk veelal snel gelegd.

Comments on this entry are closed.

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: