Salesboek: Help! Ik ben verkoper

by Rikkert Walbeek on 10 February, 2015

Help! Ik ben verkoperLeo Koppelaar is de commercieel directeur van AFAS en schreef het boek ‘Help! Ik ben verkoper’. Leo doet met dit boek de belofte om af te rekenen met de vele vuistdikke en nodeloos opgeklopte salesboeken. Die belofte prikkelt.

Het boek staat boordevol tegeltjes wijsheden die weliswaar stuk voor stuk open deuren zijn maar wel allemaal helemaal waar. Het boek barst ook van de anekdotes uit Leo zijn eigen praktijk. Alles bij elkaar een feest van herkenning.

Het boek beslaat vooral de menselijke kant van verkopen. Zakelijke waarden en normen gelden als basis voor zakendoen. Aandacht en eerlijkheid zijn belangrijker dan wat dan ook in zakelijke relaties.

Bovendien leest het boek prettig. Je krijgt tijdens het lezen een beetje het idee dat je een dagje mee op pad mag met een ‘ouwe rot uit het vak’ die je alle kneepjes bij brengt.

Het is een boek dat verkopers die al wat langer meelopen geregeld zal doen glimlachen. Zij zullen veel zaken herkennen.

Kunnen we na dit boek te hebben gelezen dan echt alle andere salesboeken vergeten? Nee, die belofte maak Leo niet waar. Maar dat zal hij ongetwijfeld ook niet zo letterlijk bedoelen. Wel legt hij de meest basale zaken die het salesvak beslaan op eenvoudige wijze uit. Maar ik maak me sterk dat Leo zijn eigen verkoopteam adviseert om geen andere salesboeken meer te lezen.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: