Salesboek: Scherp onderhandelen zonder bot te zijn

by Rikkert Walbeek on 14 April, 2014

Salesboek: Scherp onderhandelen zonder bot te zijnBoeken over onderhandelen lees ik altijd met veel plezier. Omdat onderhandelen zo’n mooi spelletje is. In ‘Scherp onderhandelen zonder bot te zijn’ schetsen Jos Linnemann en Arjan Broere een mooi beeld hoe je tijdens onderhandelingen altijd de relatie in het oog dient te houden.

Brengt het boek nieuwe technieken? Nee, wel wordt een overzicht gegeven van bestaande succesvolle technieken. Er wordt vooral ingegaan op hard onderhandelen maar dan wel op de inhoud en niet op de persoon. De nadruk ligt er steeds op dat je op de inhoud hard en scherp moet zijn maar dat de relatie altijd in tact moet blijven. Een mooi uitgangspunt!

Door de vele voorbeelden die worden gegeven gaat het theoretische verhaal ook echt leven.

Hoofdstuk zes handelt over de kunst van het vragen stellen. Bijzonder waardevol dat juist dit onderdeel uitgebreid beschreven wordt in het licht van onderhandelingen. Het stellen van de juiste vragen kan een onderhandeling op belangrijke wijze beïnvloeden. Sowieso een interessant hoofdstuk voor sales.

Kortom, een lekker boek om te lezen als je iets met onderhandelen hebt. Geen must-read maar wel een aanrader voor iedereen in sales. Het boek leest makkelijk en sluit absoluut aan bij de dagelijkse praktijk van menig verkoper.

 

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: