Super call

by Rikkert Walbeek on 22 October, 2007

Vanochtend werd ik gebeld door een verkoper van CRM-systemen. Wat een wereld gesprek. Graag deel ik deze belevenis met u.

Na het gebruikelijke script “Goedemiddag u spreekt met ……. Bent u verantwoordelijk voor het CRM systeem?…..” ging het gesprek als volgt:

Verkoper: Gebruikt u een CRM systeem?
Ik: Ja.
Verkoper: Met meerdere gebruikers?
Ik: Ja
Verkoper: Ook via een webtoepassing?
Ik: Ja
Verkoper: Mooi, dan heb ik een hele mooie aanbieding voor u. Dit produkt is echt op maat gesneden, precies goed voor uw organisatie. Daarvoor wil ik graag een afspraak maken om de offerte met u te bespreken. Schikt u dat aanstaande donderdag, dat komt mij namelijk mooi uit want dan ben ik bij u in de buurt.
Ik: stilte
Verkoper: Zal ik dan maar om 3 uur bij u zijn, als u wilt kan ik het systeem ook direct even laten zien, tenminste, als u webtoegang hebt op kantoor.
Ik: stilte
Verkoper: Bent u er nog meneer Loos?
Ik: Mijn naam is Walbeek.
Verkoper: Oh, natuurlijk. Maar gelukkig, u bent er nog. Donderdag 3 uur dan maar? Zorgt u voor de koffie, zorg ik voor de offerte.
Ik: Ik heb liever appeltaart.
Verkoper: huh………..Hoe bedoelt u?
Ik: Ik heb liever appeltaart bij de koffie dan een offerte.
Verkoper: Dus u wilt geen afspraak?
Ik: Nee, ik wil appeltaart.
Verkoper: Waarom belt u dan geen banketbakker? Ik verkoop CRM systemen, maar ik ben bang dat ik u niet verder kan helpen.
Ik: Dat denk ik ook niet, goedemorgen.
Verkoper: Tot ziens dan maar.

Zo ging dit gesprek bijna letterlijk. Dit soort gesprekken kun je jezelf meestal goed herinneren. Wat moet ik er verder over zeggen. Het gaf mijn maandagochtend in ieder geval een vrolijke start. Het is ook altijd na dit soort gesprekken dat ik me voorneem om een taperecorder aan te sluiten op mijn telefoontoestel.

ingeborg van meggelen October 22, 2007 at 23:43

ben ik blij dat ik afgelopen vrijdag zo’n aparte appel citroen taart voor je meenam..alhoewel..dat zou je nu dus ook ‘anders’ uit kunnen leggen…

groetjes Ingeborg

Harro Willemsen October 23, 2007 at 8:47

tsja, dit is wat mij bereft een 90% van alle cold calls. Sinds een jaar of twee heb ik er een sport van gemaakt, om bij hun een afspraak te maken als zij bij mij een afspraak willen. Ik heb hier vorige week een stukje over geschreven (http://verkopen.blogspot.com/2007/10/kunnen-ze-ons-niet-iets-vaker.html)

Trouwens, ik kom binnenkort het lekkerste appelgebak van Nederland een keer langsbrengen – heb je meteen een goede benchmark 😉

Groet
harro

Rikkert Walbeek October 23, 2007 at 9:11

@Ingeborg: Je taart was heerlijk hoor! Anders, maar lekker.

@Harro, tijdens deze call schoot jouw post door mijn hoofd…
Ben benieuwd naar je benchmark.

groet, Rikkert

Sebastiaan van der Meer November 5, 2007 at 21:11

Ongelofelijk 😐 !

Ik lees dit stuk met argusogen. Wie die jongen in dienst heeft genomen moet zich schamen.

Rikkert Walbeek November 6, 2007 at 0:12

Je slaat de spijker op z’n kop Sebastiaan. Het probleem ligt ook niet zozeer bij de verkoper in kwestie als wel bij deze organisatie en hun aanname/begeleiding/training en coaching beleid. Voor zover ze dat hebben……

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: