Te laat op je afspraak

by Rikkert Walbeek on 23 January, 2007

clock.jpgHet gebeurt ons allemaal wel eens dat we te laat komen op een afspraak. Files, uitgelopen afspraken, brug open, lekke band en wat we al niet meer kunnen bedenken als excuus om niet op tijd te komen. Veelal is de reden gewoon dat we te laat zijn vertrokken………

Maar het gaat ook niet zozeer waarom je te laat komt. Maar hoe je daar vervolgens mee omgaat. Daar gaat het namelijk vaak fout.

Als je te laat gaat komen op je afspraak, dan weet je dat ruimschoots voordat je er eindelijk aan gaat komen. Veelal weet je ook wel ongeveer hoeveel je te laat gaat komen. En dan BEL je dus even naar je klant om alvast mee te delen dat je de afgesproken tijd niet gaat halen en of dat bezwaarlijk is. In 99% van de gevallen zal niemand er moeilijk over doen. En bij binnenkomst excuseer je jezelf direct voor het feit dat je te laat bent.

De afspraak kan vervolgens beginnen en niemand die nog geïrriteerd is. Iedereen weet dat je met het verkeer van vandaag de dag wel eens te laat kan komen. En zolang je dat vooraf even meldt en je vervolgens verexcuseert is er meestal niets aan de hand. Je klant zal zelf ook wel eens ergens te laat komen en het in de regel alleen maar waarderen dat je er zo professioneel mee omgaat.

MAAR:

Meestal wordt er helemaal niet even gebeld dat men later is. En simpele excuses is helemaal ‘raar’ in deze tijd. Met als gevolg dat je klant eerst een kwartier zit te wachten waar je blijft en vervolgens ook al geen simpel ‘sorry’ hoort.

Gevolg is dat je afspraak in een vervelende atmosfeer begint met alle consequenties die je zelf weer kunt bedenken. Terwijl het zo simpel is te voorkomen. Sterker nog, door je netjes te gedragen en even te bellen en sorry te zeggen onderscheid je jezelf van de rest en zou je nog voordeel kunnen halen ook, uit het te laat komen.

Hoewel dit beslist GEEN aanzet moet zijn om te laat te komen……

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: