Tien jaar bloggen over sales.

by Rikkert Walbeek on 15 February, 2016

10 jaar bloggen over salesDit blog bestaat vandaag precies 10 jaar. Begin 2006 startte ik met een weblog over het salesvak. Bloggen was toen nog een redelijk nieuw fenomeen. In mijn omgeving startten toentertijd steeds meer mensen met bloggen en ik kwam er achter dat er nog helemaal geen Nederlands salesblog was.

De eerste jaren schreef ik 2 tot 3 posts per week. Daar zaten veel korte artikelen bij. Er waren in het begin nog nauwelijks bezoekers en er reageerde ook bijna niemand. Toch had ik veel lol in het schrijven en gaandeweg kwamen er meer lezers en begonnen mensen ook te reageren.

Omdat content op internet nog beperkt was zorgde mijn weblog er toen ook voor dat ik heel goed werd gevonden in Google op bijna elk willekeurig onderwerp over sales. Er kwamen al snel enkele andere salesbloggers bij en toen hielden we nog de officieuze jaarlijkse Nederlandse salesblog meeting. Een paar maal hebben we met z’n 5-en wat gegeten en sterke verhalen uitgewisseld. Mooie avonden waren dat!

Mijn blog zorgde toen ook geregeld voor aanvragen van journalisten voor input voor een artikel dat zij aan het schrijven waren. Dat leverde hen informatie op en mij gratis publiciteit.

Een behoorlijk deel van mijn business is voortgekomen uit contacten die initieel via mijn blog zijn ontstaan. En nog steeds zorgt mijn blog voor nieuwe contacten die dan weer tot business leiden.

Zo lang over een onderwerp schrijven gaat alleen maar omdat ik nog altijd gek ben van mijn vak en omdat ik schrijven nog steeds leuk vind.

Nog 10 jaar erbij dus? Ik heb werkelijk geen idee. Toen ik begon had ik geen enkel idee waar het zou eindigen. Daar heb ik nog steeds geen idee over. Ik merk dat ik niet meer de frequentie van nieuwe artikelen heb als in het begin. Maar ook dat de meeste blogposts langer en inhoudelijker zijn dan voorheen. Kortom, voorlopig blijf ik hier nog wel even schrijven over sales.

Daniel Schoone February 15, 2016 at 20:29

Gefeliciteerd! Hoewel ik lang niet altijd reageer, kom ik geregeld langs je blog. Dank je voor het vele delen!

Huub Koch February 15, 2016 at 21:15

Hé Rikkert, Gefeliciteerd met 10 jaar Sales is een Vak. Over je site en je gelijknamige e-book heb ik ooit nog een recensie geschreven. Stuur sindsdien soortgelijke sales-liefhebbers met alle graagte deze richting op. Dat we er nog maar lang van mogen genieten!

Stefan February 15, 2016 at 21:30

Gefeliciteerd Rikkert!

Casper de Man February 16, 2016 at 11:29

Gefeliciteert Rikkert, Ik kijk zelf ook nog met enige regelmaat in Sales Bij de Hand boekje.

Rikkert Walbeek February 17, 2016 at 8:15

Dank jullie wel voor de felicitaties! gr Rikkert

Vivian March 3, 2016 at 12:05

Gefeliciteerd en schrijf vooral door! Jouw frisse en eigen kijk op sales zijn inspirerend!
Groet,
Vivian

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: