Verzorgd uiterlijk

by Rikkert Walbeek on 26 September, 2006

fIs uiterlijk belangrijk bij sales? Nee, ik meen van niet. Tja, tenzij je eruit ziet als Quasimodo….

Hoewel ik ook wel eens heb gehoord dat bij mannen een knap uiterlijk positief werkt in de sales en dat het bij vrouwen juist beter is als ze er ‘neutraal’ uitzien.

Maar wat in ieder geval werkt is een verzorgd uiterlijk. Ik kom helaas te vaak verkopers tegen die in verkeerde pakken lopen. Vieze nagels, vette haren, afgetrapte schoenen en een nare zweetlucht werken toch echt niet in je voordeel. En het is zo makkelijk om het te voorkomen.

Nu hoeft echt niet iedereen er helemaal bij te lopen alsof ze zo van de catwalk komen. Maar het is toch niet teveel gevraagd om er ‘normaal’ uit te zien?

Ik ken hele goede verkopers die echt niet moeders mooiste zijn maar er wel prima verzorgd bij lopen. Zij hebben dus echt geen nadeel van het feit dat ze geen fotomodel zijn. Maar zo zijn er helaas ook velen die van zich zelf een prettig uiterlijk hebben maar er zo’n potje van maken qua kleding en verzorging dat ze zichzelf veelal ‘uit de markt prijzen’.

Mij motto is dan ook, het maakt niet uit hoe je eruit ziet, als je er maar verzorgd uit ziet. En dat kan prima met een spijkerbroek, knappe schoenen en een poloshirt. Hoewel van een verkoper nog vaak wordt verwacht dat hij/zijn in een pak loopt. Maar trek dan in hemelsnaam wel een fatsoenlijk pak aan!

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: