Vrijdagmiddag cold calling

by Rikkert Walbeek on 31 August, 2007

vrijdag-beldag.bmpEr is al veel geschreven over welk tijdstip het best is om je cold calls te doen. In de basis ben ik van mening dat het op zich niet uitmaakt. De ‘wetenschappers’ hebben ooit eens uitgezocht dat dinsdagmiddag de beste middag is. Overigens gebaseerd op het feit dat dan de meeste mensen bereikbaar zijn.

Maar of dat die middag ook tot het beste tijdstip maakt is de vraag. Het gaat namelijk helemaal niet alleen om de bereikbaarheid. Veelal wordt beweerd dat maandagochtend en vrijdagmiddag de slechtste middagen zijn. Die laatste is absolute onzin.

Maandagochtend is inderdaad niet het ideale tijdstip. Veel mensen zitten dan in vergadering. Maar vrijdagmiddag is een super tijdstip om koud te gaan bellen. Het is weliswaar zo dat de bereikbaarheid iets lager ligt. Maar veel mensen hebben het op vrijdagmiddag wel wat ‘rustiger’. Velen zitten met hun gedachten al bij het weekend, wat ze meestal in een meer positieve stemming brengt.

Juist die combinatie van minder druk en positief gestemd maakt de vrijdagmiddag tot een goede belmiddag. Je zult weliswaar minder mensen aan de lijn krijgen. Maar velen die je wel aan de lijn krijgt hebben meer tijd voor je en zullen sneller met je in gesprek gaan omdat ze goed gestemd zijn.

Deze zelfde argumenten gaan overigens ook op voor de zomermaanden in z’n algemeenheid.

Wel is het vanaf 16:00 een beetje klaar voor de vrijdag. Dan beginnen de borrels en wordt het allemaal wat lastiger. Maar vrijdag van 13:00 tot 16:00, ervaar ik meestal als een mooie belmiddag.

Zo, en nu ga ik snel verder bellen. Nog even en dan begint ook hier de borrel.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: