Werven

by Rikkert Walbeek on 17 March, 2008

Bas van de Haterd haalt op Recruitment Matters een Engels onderzoek aan. Conclusie van dit onderzoek is dat in de UK 30% van de HR Managers prioriteit geeft aan het behouden van personeel en 23% zich richt op het werven van personeel.

Zoals Bas terecht aangeeft, wat heeft het voor zin om nieuw personeel te werven als je bestaande mensen met dezelfde vaart je organisatie verlaten.

Ook in sales is dit momenteel een hekel punt. Vrijwel elk bedrijf is momenteel naarstig op zoek naar nieuw sales talent. En veel bedrijven hebben momenteel (onder druk van de krapte in de markt?) ook te maken met het verlaten van hun organisatie van ervaren sales.

Ik kom zelf in de praktijk tegen dat bedrijven er heel veel aan doen om nieuwe mensen binnen te halen. Maar tegelijkertijd laten ze hun bestaande verkopers met hetzelfde gemak vertrekken. Dat betekent dat er een hoop ervaring je bedrijf uitloopt. En dat is zo zonde.

Het is eigenlijk net als bij sales. Waarom zou je alleen maar nieuwe klanten werven en je bestaande klanten verwaarlozen? Dat doen ‘we’ toch ook niet? Waarom dan wel met het eigen personeel.

Overigens schrijft Harro Willemsen vandaag hoe je het best een personeelsadvertentie op kan stellen. Erg vermakelijk om te lezen.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: