Werving & Selectie van Sales in de SalesExpert

by Rikkert Walbeek on 28 September, 2007

salesexpert.bmp

In het artikel “Werving & Selectie van sales: Zelf doen of uitbesteden” van de SalesExpert van september wordt ik meermaals geciteerd.

Dit artikel beschrijft de voordelen van het uitbesteden van de recruitment van sales professionals aan een gespecialiseerde organisatie.

Hier de link naar het artikel.

Bas van de Haterd September 28, 2007 at 13:51

Om dan toch de kritische noot in het stuk te zijn: als je veel sales personeel werft (bedrijven die dus een aardige sales force hebben) zouden het nooit mogen uitbesteden. Want wat je zegt is correct: het gebrek aan kennis om goed te selecteren is eigenlijk de enige reden om uit te besteden. Helaas is de Nederlandse uitbestedingstrend te ver doorgeslagen en zie je dat we alle recruitment maar uitbesteden. De core business van veel recruiters is tegenwoordig het aansturen van W&S bureaus.

Verder is het natuurlijk zo dat een recruiter niet per definitie moet recruiter, dat is veel meer ook de taak van de afdelingsmanager of een gelijke.

Rikkert Walbeek September 28, 2007 at 14:23

Bas, dank voor je kritische noot. Ik zou het wel wat willen nuanceren.

Het is niet alleen een gebrek aan kennis dat leidt tot uitbesteden. Ook een tekort aan resources kan tot uitbesteden leiden.

Dat managers zouden moeten recruiten lijkt me een utopie bij veel organisaties. Ze zijn veelal veel te druk met de operatie.
Recruiten kost tijd die veel managers eenvoudigweg niet (voldoende) hebben. Met als gevolg dat vacatures (te) lang open blijven staan. Zeker bij sales vacatures kost dat ook geld. En dan verdient uitbesteden zichzelf ruimschoots terug.

Wel eens dat sommige recruiters tegenwoordig een soort veredelde secretaresses zijn. Met alleen het aansturen van de W&S bureaus als taak. Terwijl dat juist aan de managers overgelaten dient te worden. Die weten wat ze willen en wat ze zoeken.

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: