Witte gympen

by Rikkert Walbeek on 26 March, 2008

Mijn vorige post handelt over cold canvassen. Ik schreef al dat ik uit ervaring weet dat het kan werken. Laat ik 1 specifieke ervaring met u delen.

Voor een salesteam van een ICT organisatie moest ik wat nieuws bedenken om het moreel weer wat op te krikken. Tevens was er een behoorlijk gebrek aan voldoende prospects. Dus hadden we een cold canvas drive georganiseerd.

Bedenken is 1. Meedoen is 2. Dus gaf ik iedereen de opdracht om in ieder geval te zorgen dat ze zouden opvallen. En uiteraard was er iets te verdienen voor diegene die met de meeste afspraken terug zou komen.

We hielden een ochtend en een middagsessie. Tussendoor zouden we met z’n allen lunchen en de dag zou worden afgesloten met een biertje+bitterballen en natuurlijk de ‘prijsuitreiking’.

Daar stond ik dan. Blauw krijtstreeppak aan, met daaronder witte basketballgympen. En dan bedoel ik ook echt wit!

Gelukkig had de rest van het team het ook begrepen. Er rolde iemand in pak op skeelers over het industrieterrein. Onder het motto dat hij de snelheid van de service symboliseerde. Ook liep er iemand met een pak volgehangen met speelkaarten. Die was op zoek naar kansen in de markt.

Op een gegeven moment stond ik aan de balie van een grote internet provider. De dame aan de balie keek me erg verbaasd aan. Erger was dat er nog wat ‘heren in pak’ stonden te wachten tot ze zouden worden opgehaald. “U had me gisterenavond op de tennisbaan moeten zien met m’n leren zolen” was het enige dat ik als respons had op hun vertwijfelde blikken.

Uiteindelijk sprak ik met de IT managers van die club. Dat leidde tot een afspraak 2 weken later. Dat leidde uiteindelijk, 3 maanden later tot een opdracht.

Maar het mooiste was dat toen we 2 weken later ons weer meldden aan de balie, de dame ons lachend verwelkomde. Ze wist nog precies wie we waren. Die gek met die witte gympen onder z’n pak…….

Stefan March 27, 2008 at 14:29

en een lol dat we hadden….:-)….ik moet er nog regelmatig aan denken als ik op een industrieterrein ben.

Gr

Annedien Hoen | Business Coach April 1, 2008 at 12:49

You rock, Rikkert! 🙂

Rikkert Walbeek April 1, 2008 at 12:59

Thanks Annedien!

groet, Rikkert

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: